Procedura de evaluare a impactului asupra mediului desfasurata de Kronospan la Brasov este ilegala!

3 asociatii implicate activ in campania publica impotriva ilegalitatilor si poluarii produse de Kronospan in Romania contesta procedura de obtinere a acordului de mediu pe care APM Brasov si Kronospan o desfasoara pentru a obtine un acord de mediu pentru fabrica de producere de placi PAL deja construita ilegal. Compania a anuntat deja organizarea unei dezbateri publice pe tema raportului la studiul de impact asupra mediului pe data de 10 iunie 2009.

Asociatiile Brasovul Verde, Centrul Independent pentru Protectia Mediului Sebes si  Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu Cluj-Napoca arata in contestatia depusa la APM Brasov cum se incalca flagrant dispozitiile legilor privind evaluarea impactului asupra mediului si a amenajarii teritoriului si urbanismului prin faptul ca APM Brasov a demarat aceasta procedura EIA desi constructia exista deja si pe rolul instantei competente exista un litigiu vizand demolarea sa.

Asociatiile solicita in contestatia lor ca APM Brasov sa inceteze de indata orice procedura de ‘intrare in legalitate’ a unei constructii ilegale.

Reclame

3 răspunsuri so far »

 1. 1

  Monica said,

  Va sustinem. Dar ce se intampla daca nu ne prezentam la intalnire. De ce nu organizati un miting impotriva Kronospanului? Noi venim.

 2. 2

  Edi said,

  Mitingul se poate face la Dezbaterea publica, aceasta este calea legala si corecta de a actiona impreuna cu semanarea unei contestati si expedierea ei pe adresa APM Brasov, prezenta la dezbatere este daca vreti cruciala.

 3. 3

  […] Procedura de evaluare a impactului asupra mediului desfasurata de Kronospan la Brasov este ileg… […]


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: