Alba-Iulia: PROTEST împotriva POLUĂRII

viral-2

Duminică 1 martie, începând cu ora 14:00, campania ”OPRIȚI POLUAREA ÎN SEBEȘ” își va face simțită prezența și în Alba-Iulia printr-un marș de protest împotriva poluării din Sebeș și zonele învecinate (deci inclusiv capitala județului). Prima instituție vizată de acest protest și punctul de pornire în marș, este sediul APM Alba și Garda de Mediu Alba, instituții care prin deciziile lor ar putea fi considerate vinovate de situația actuală din Sebeș. Organizatorii vor înmâna câte o petiție acestor instituții în care se cere ferm oprirea poluării, petiție semnată de peste 6000 de cetățeni.

Marșul de protest a fost notificat la primăria Alba-Iulia și a fost avizat favorabil de Comisia de Adunări Publice iar traseul acestuia este prin Parcul Unirii, printre catedrale, Piața Cetății, porțile Cetății, piața Alessandria, până la Prefectura Alba, unde va fi înmânată și acolo o petiție adresată domnului prefect.

La fel ca și toate cele 7 proteste ample din Sebeș, și la Alba-Iulia se așteaptă o largă solidaritate atât din partea albaiulienilor care sunt și ei indirect afectați, dar și din partea altor persoane venite din alte localități ale țării. Lupta oamenilor simpli împotriva unor corporații care pun în mare pericol sănătatea locuitorilor și calitatea mediului înconjurător, se bazează în totalitate pe implicare civică voluntară și solidaritatea semenilor. De aceea este foarte important să arătăm cu toții că NE PASĂ și că ne alăturăm unei cauze drepte.

Organizatorii cheamă alături de ei duminică 1 martie, pe toți sebeșenii și albaiulienii care-și doresc un AER CURAT la noi în județ și își exprimă nădejdea că împreună, UNIȚI împotriva POLUĂRII avem șansă să obținem ceea ce este mai bine pentru comunitățile în care trăim cu toții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: