Lupta pentru AER CURAT continuă!

EcoFriendly-GreenHomes

Campania ”Opriți Poluarea în Sebeș” demarată în decembrie anul trecut de către un grup de tineri cărora le pasă de mediul și de oamenii din jur, este doar la început 🙂


Obiectivele sunt mari și nu vor fi atinse ușor. Cu toate că mulți oameni din Sebeș sau din afară sunt sceptici și acordă puține șanse de reușită acestei campanii, totuși, avem certitudinea că cei implicați în această campanie se încăpățânează să nu renunțe la luptă și nu vor ceda presiunilor și intimidărilor.


Kronospan, cel mai mare poluator din Sebeș, a recurs la diverse metode și practici deloc fairplay, pentru a opri această campanie și în special pentru a opri protestele care timp de 8 săptămâni (7 în Sebeș și ultimul la Alba-Iulia) au tras un semnal de alarmă vizibil și argumentat pentru îngrijorarea tot mai mare a cetățenilor în legătură cu impactul poluării asupra sănătății locuitorilor din Sebeș. Cinci persoane care au participat la proteste (din cele peste 2000) s-au ales cu dosar civil deschis la Tribunalul București pentru prejudicii de imagine aduse firmei Kronospan. Acest stil de abordare a unei probleme pe care o companie multinațională o are în comunitatea locală unde își desfășoară activitatea, este cu totul dezamăgitor și ridică mari semne de întrebare legate de felul cum se dorește a se rezolva această problemă. Acum când Kronospan a dat în judecată aceste persoane, este nevoie și mai mult să strângem rândurile, să ne arătăm solidaritatea cu ei, să rămânem UNIȚI ÎMPOTRIVA POLUĂRII și să demonstrăm cu toții, că NU NE ESTE FRICĂ și că NU NE VOR PUTEA OPRI.


Repetarea obsesivă de către această companie a faptului că ei respectă legea și că activitatea lor se încadrează în normele europene de mediu, nu face decât să determine oamenii simpli a se interesa și mai mult, a studia și mai atent legi și reglementări, sau a cere informații instituțiilor europene și din România, legate de aceste aspecte ale poluării aerului. Informațiile încep să sosească, analiza lor este în curs de desfășurare și de aceea, duminică 15 martie, la Casa de Cultură a municipiului Sebeș va fi organizată o dezbatere publică strict pentru cei care de 8 săptămâni, iasă în stradă la proteste sau cei care își exprimă pe alte căi dorința de a scăpa de poluarea care sufocă orașul Sebeș. Împreună cu cetățenii interesați și dornici să se implice în această luptă împotriva poluării, se va analiza situația în care s-a ajuns și se va discuta despre ce e de făcut în viitorul apropiat.


Grupul de Inițiativă Civică Sebeș și ONG PrimaNatura Alba-Iulia, își reafirmă implicarea în lupta pentru respectarea drepturilor omului, pentru un mediu de viață sănătos și echilibrat ecologic, pentru ca voi toți să AVEȚI CURAJUL să vă cereți drepturile și astfel, ÎMPREUNĂ SĂ FIM MAI PUTERNICI!


Duminică 15 martie, ora 16:00, vă așteptăm pe toți la Casa de Cultură pentru că LUPTA ÎMPOTRIVA POLUĂRII CONTINUĂ!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: